Ga naar de inhoud

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste workshops die ons circusatelier u kan aanbieden.   We leggen ons toe op workshops voor specifieke doelgroepen, maar zijn uiteraard ook te contacteren voor een prettige invulling van uw evenement.

Wij ontvangen u graag in ons volledig uitgeruste Woesh-huis voor een kennismaking met circustechnieken, of komen graag bij u langs voor een opdracht op maat van uw groep.

Contacteer ons gerust met uw vraag, of bezorg ons het aanvraagformulier voor de workshop van uw keuze.

Hieronder een kort overzicht.

 • Circusassistent op maat

  Inclusieve workshop

  In 2018 werd onder impuls van Viro-begeleider Dries Vanlersberghe, in zijn jonge jaren zelf lid van onze Woesh-familie, een traject opgestart waarbij 6 cliënten van Viro vzw bij een Woesh-docente een opleiding in circustechnieken volgden. Na de opleiding ontvingen zij een diploma als ‘circusassistent-op-maat’.

  Intussen zijn de rollen omgekeerd: Dries is assistent geworden van de circusassistenten, die regelmatig op stap gaan naar scholen, waar ze een boeiend programma aanbieden aan leerlingen uit het eerste tot en met het vierde leerjaar. Dit programma bestaat uit 1 lesuur vorming rond ‘mensen met een beperking’ en Viro vzw, gevolgd door 1 lesuur circusles.

  Via bijgaande overeenkomst kan je een workshop boeken, alle voorwaarden zijn vermeld. Een aanrader!Vul de overeenkomst in, stuur ze naar [email protected] en je wordt snel gecontacteerd !

  Overeenkomst circus op school Viro vzw 2024 – 2025

   

 • Jongleren op maat

  De basis van deze workshop is het jongleerbord, ontwikkeld door Craig Quat, de uitvinder van wat in het circusveld ‘Functional juggling’ wordt genoemd: het is een nieuwe manier van denken die een grotere toegankelijkheid en kwaliteit van het uitvoeren van circustechnieken mogelijk maakt.

  Woesh biedt in deze workshop verschillende jongleeractiviteiten aan waarbij de individuele motorische vaardigheden geprikkeld worden.  De uitdaging van jongleren waar ‘gooien en vangen’ centraal staat, wordt door het jongleerbord ondervangen, waardoor ze toegankelijker wordt.

  Deze workshop is zeer toegankelijk en kan makkelijk ingezet worden bij doelgroepen met specifieke ondersteuningsnood.

  Oefenen met het jongleerbord bevordert:
  – de reactiesnelheid en coördinatie;
  – de ontwikkeling van motorische vaardigheden;
  – de ritmische coördinatie;
  – de stressbeheersing;
  – de kwalitatieve en kwantitatieve toename van het aandachtsvermogen;
  – het verwerven van technische vaardigheden;

  Aanbod zeer geschikt voor woonzorgcentra; basisscholen; revalidatiecentra;

  Deze installaties zijn wetenschappelijk ondersteund volgens “Quat Props: Functional Juggling – theorie”.   Meer info hierover vind je in de publicatie met dezelfde titel.

  Interesse ? Vul onderstaande aanvraag in en stuur een kopie naar [email protected]

  Jongleren-op-maat aanvraag

 • Gesloten workshops

  Standaard workshop

  In deze workshop leert een vaste groep deelnemers gedurende een bepaalde tijd alle circustechnieken. Van jongleertechnieken (chinees bordje, jongleren, flowerstick en diabolo) tot evenwichtstechnieken (loopbal, ton en spoel, en koordlopen, rolla-bolla,…). Iedere workshop is steeds voorzien van 1 of meerdere opwarmingspelletjes en een afsluiter.

  Micro-workshops

  Dit zijn korte sessies van max 45 min. In deze workshops bieden we in overleg met de opdrachtgever en volgens beschikbaarheid van onze docenten, enkele technieken aan (op maat).

  Mogelijke technieken: speed cups, kaartmanipulatie, jongleren, hoelahoep, circus games en energizers,….

 • Onze Open Piste doet het nog steeds !!

  Het succes van onze Open Piste is niet te onderschatten: het is de meest toegankelijke workshop waarin kinderen kunnen kennismaken met circustechnieken.    Het is een in- en uitloop workshop die het moet hebben van de bezoekers van een evenement, én …. van het weer natuurlijk !  Want dit is een buiten-workshop.

  Een groot pistezeil volgestapeld met circusmateriaal: ballen, diabolo’s, flowersticks, maar ook groter materiaal zoals de ton, of de evenwichtskabel, de rolla bolla’s ….. Het ideale moment voor een eerste kennismaking !

  Deze workshop is erg geschikt voor een groter buiten-evenement.
  Minimum 2u maximum 4u.
  Afhankelijk van de verwachte opkomst komen 2à3 docenten de workshop bemannen.
  Enkel grondgebied West-Vlaanderen.
  Prijzen op aanvraag via [email protected]

Prijsofferte vragen ?

contacteer ons via [email protected]

Indien mogelijk: vermeld graag een mogelijke datum en uur, aantal deelnemers, en plaats. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jullie op !