Ga naar de inhoud

Yuri Debouvry docent

Een tweetal jaar geleden kwam ik per toeval bij Woesh terecht. Er werd gezocht naar een nieuw lesgever in Oostende en ikzelf zocht toen naar een doel en diepere betekenis in mijn leven. De situatie kwam goed uit want ik vond mijn passie in de prachtige circus pedagogiek.
Circus lessen zijn in feite geen lessen. Het is een feest waar kinderen en jongeren wekelijks naar toe gaan om zich in uit te leven. Want als er plezier is en je je goed voelt, dan leer je sneller bij!
En bijleren dat doen we. Niet alleen zorgen we ervoor dat de diabolo draait, de jongleerballen in de lucht blijven en de salto’s op de voeten geland worden, we ondersteunen onze leerlingen ook in hun sociale, emotionele en creatieve ontwikkeling. Het is een doel dat ik constant voor ogen houd want het maakt ze sterker voor de rest van hun leven.

Zelf heb ik als kind nooit aan circus gedaan, maar die tijd haal ik nu grondig in als docent. Ook wil ik graag beginnen met shows maken en zelf op de planken staan. Het is een wereld die ik nog niet goed ken maar die me razend enthousiast maakt.

Nieuwe dingen proberen, dat houdt een mens jong en ik verzeker mezelf ervan nooit figuurlijk oud te worden. De veelzijdigheid maakt van het circus ‘the place to be’. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken en te leren. Het bruist er van de skills, het theater en de fun. Circus verdient het om meer ontdekt te worden, daar zetten ik en het team ons volledig voor in!

Alle medewerkers