Ga naar de inhoud

Woeshcraft

In  2019 ontwikkelde Circusatelier Woesh in samenwerking met Viro vzw een project Circusassistent op maat, waarbij mensen met een specifieke ondersteuningsnood werden opgeleid tot circusassistent.   

In 2022 diende Circusatelier Woesh een subsidiedossier in bij OpTil – Bovenlokale Cultuurwerking om dit project in de eerstvolgende jaren ook uit te rollen in Roeselare, Oostende en Kortrijk, de steden waar Woesh ook aktief is met lessen.

Intussen zijn in de periode september 2022 – mei 2023 maar liefst 7 cliënten van het activiteitencentrum Pas Par Toe, een initiatief van OC Sint-Idesbald, opgeleid en krijgen straks hun ‘diploma’ uitgereikt.   Momenteel gaan ze al wekelijks workshops geven in de Spanjeschool in Roeselare.

Howest Kortrijk stapte met ook met Woesh in zee en breidde dit traject nog uitgebreid: door studenten uit diverse opleidingen (Industriële productontwikkeling, ergotherapie en orthopedagogie) werd nagedacht over toestellen die deze mensen kunnen faciliteren in het uitvoeren van circusbewegingen.   De inspiratie voor dit project vond Woesh in het creatieve brein van Craig Quat die de eerste jongleerborden bedacht en maakte (link website quat HOME | quatprops ). 

Intussen werden door die studenten de eerste prototypes ontwikkeld voor jongleren, chinese bordjes, flowersticks, de diabolo en de ringen.   Enkele van deze prototypes worden nu uitgetest door de Viro-assistenten-op-maat uitgetest en verder uitgewerkt om in het circusveld uit te testen.

Cirque Plus stelt deze prototypes voor aan zijn publiek in een workshop Woeshcraft.   Enkele circusassistenten van Viro vzw, en van Pas Par Toe Roeselare zullen ook op Cirque Plus aanwezig zijn.    Tijdens korte sessies kunnen ze aan het publiek tonen wat ze intussen hebben geleerd.   

Voor meer info, mail naar: [email protected]
Alle projecten