Ga naar de inhoud

Woeshkamp De Warande Kortrijk – officieel verslag

Verslag van de Nationale Vakbeurs Bakkers vs Slagers – Dag 5

Onze vakbeurs voor bakkers vs beenhouwers is aan zijn laatste dag toe.   De voorbereidingen worden getroffen voor het presentatiemoment van deze succesvolle editie.

Het lid van de kookploeg kon niet tippen aan de workshops ‘Hartenwafeltjes bakken’, maar kreeg toch de prijs van de jury voor zijn Boules de Berlin en zijn Madeleinetjes.  Bakkerin Julia kreeg uiteraard de prijs van het publiek.  

Wij bedanken iedereen die aan deze beurs heeft meegewerkt:

onze vakbeursleider: PeeJay Hoornaert

onze docenten: Bram, Joachim, Lander, Wout en Yuri

onze assistenten: Esme, Jonas, Juna, Kayleigh, Louki en Siebe
onze kookploeg: Annick, Elga, Geertrui, Francis, Griet, Dieter, Dimi, Kris, Olivier

onze EHBO-ploeg: Carla, Hannes en Lisa

onze winkeluitbater: Marjolein

Wij bedanken ook de Warande Kortrijk, voor hun gastvrijheid

Jeugddienst stad Brugge en Locatrans Zulte, voor de ondersteuning en flexibiteit bij het kamptransport

Refuinterim voor de ondersteuning bij het zware werk dat moest gebeuren

Tim Pauwels van Starshade Events en Hans Vanwynsberghe om ons onderdak te verlenen in hun tenten

Lore en Guido, Siebe, Tobe en Rinse, voor alles wat ze voor ons doen, altijd met evenveel enthousiasme

Onze 16+-ers: Flor, Kasper, Maren, Marten, Raf, Rinke, Sterre voor hun ondersteuning en toffe activiteiten die ze voor ons uitwerkten
De hele ploeg oud- en nieuw-Woeshers die ons met een bezoekje vereerde op onze showavond! 


Beenhouwer Jules en zijn Salmonella Cornella leefden nog lang en gelukkig.

Georgetje ook,  zij was blij dat alles voorbij was, en ze bij haar eendjes kon zijn…

Verslag van de Nationale Vakbeurs Bakkers vs Slagers – Dag 4

Het organiserend comité van de vakbeurs voor bakkers vs beenhouwers moet zich ten zeerste verontschuldigen maar door de recente gebeurtenissen dienden maatregelen getroffen worden waardoor we – we beseffen dit maar al te goed! – te kort schieten in onze verslagen.  

Dat de lezingen allemaal erg interessant zijn en veel aandacht krijgen weten jullie onderhand wel, dus dit zullen we niet meer herhalen.   We kregen wel het gevoel dat een onderlinge strijd werd gestreden door een lid van de kookploeg die onze gasten dagelijks verwent met gezonde voeding, én onze bakkerin Julia.

Bakkerin Julia gaf gisteren woensdag nl een workshop ‘hartenwafeltjes bakken’.  Dit bleek een  overdonderend succes, waardoor ons comité de workshop nog eens opnieuw aan te bieden.   En dit leidde ertoe dat een lid van de kookploeg als dessert handgemaakte Boules de Berlin op het menu zette. 

Vandaag stond dus de tweede workshop hartenwafeltjes op het programma, het lid van de kookploeg zorgde meteen voor overheerlijke ‘madeleinetjes’.   En we hebben goed (of slecht) nieuws: morgen vrijdag moeten wij helaas nogmaals de workshops hartenwafeltjes in het programma opnemen, er waren te veel inschrijvingen.   Benieuwd wat het lid van de kookploeg nu zal uitvinden…

Georgetje wist ons ook weer veel te vertellen.    B.a.S., die ontslagen werd bij bakkerin Julia, kreeg via het interimkantoor nieuw werk aangeboden… bij beenhouwer Jules nog wel.  De bakkersjongen werd plots slagersjongen.

Wat Georgetje niét vertelde was dat de detective erop uit kwam dat haar eigen dochter Robyn de messen hadden gestolen, stel je voor!

Maar alle nieuws van de dag werd opgeslorpt door een uitnodiging beenhouwer Jules. Geïnspireerd  door een gelukskoekje van Ling Ling Colnille met de boodschap ‘blijf niet  leven in geheimen, vertel en je zal er veel gelukkiger van worden’, begreep hij dat hij niet langer zijn geheime liefde kon verzwijgen.

Beenhouwer Jules kondigde zijn verlovingsfeest aan !

En ja hoor, ’s avonds, net voor de show die georganiseerd werd voor onze deelnemers, stelde beenhouwer Jules zijn toekomstige vrouw voor.   Behalve bakkerin Julia wist niemand wie dat was: het was Salmonella Cornella !

Verslag van de Nationale Vakbeurs Bakkers vs Slagers – Dag 3

Op deze drukke woensdag werd ons evenement – dat uiteraard in openlucht wordt georganiseerd – ernstig verstoord.   Hoewel de afkoeling die met de hevige regen gepaard ging, erg welkom was, diende het organiserend comité van onze Nationale Vakbeurs voor bakkers vs beenhouwers op zoek te naar alternatieve zalen voor de geplande lezingen en workshops.   Met de vele creatieve breinen die in ons organiserend comité werkzaam zijn, was dit uiteraard snel gefikst.

Echter, wat Georgetje – die dagelijks de eendjes gaat voeren – allemaal moet vaststellen tart alle verbeelding! Romances, diefstallen, ruzies, … het kan niet op. 

Deze morgen ontmoette de ontslagen B.a.S. de Japanse gelukskoekjesverkoper Ling Ling Colnille die hem, als troost voor zijn ontslag, een koekje gratis aanbood.   B.a.S. las:
“Ook al denk je dat alles is verloren, iedereen verdient een 2de kans, ook jij”.  Dat gaf hem de nodige moed zijn kans nog eens te gaan wagen bij bakkerin Julia.  

Die poging liep echter faliekant uit: B.a.S. werd zo kwaad dat hij zijn voormalige werkgever bekogelde met bloem.   Kort daarna werd beenhouwer Jules gesignaleerd met bloem op zijn schort en gezicht … huh??

Op de middag bleek een diefstal te hebben plaatsgevonden, het duurste mes van de foodtruckdame is verdwenen.   Natuurlijk hebben wij als organiserend comité een detective moeten optrommelen, de schadevergoeding voor het mes zou te hoog oplopen!

Later op de dag trok Salmonella Cornella, die enkele dagen terug een Breadmaker 3-douzend bij bakkerin Julia leverde om gratis uit te testen, naar de bakkerij om het toestel op te halen.   De bakkerij bleek gesloten, maar Georgetje zag beenhouwer Jules uit de bakkerij wegglippen met een croissant in zijn handen…

Salmonella Cornella ging bij de dichte buur, toevallig ook beenhouwer Yves, informeren waarom de bakkerij gesloten was, maar ook dit gesprek ontaardde in een zware ruzie tussen bakkers en beenhouwers.   Is een romance in de maak ? En dan nog een romance tussen een bakkerin en een beenhouwer … ?

Zoals jullie uit ons verslag kunnen begrijpen wordt onze Natioinale Vakbeurs dus was overschaduwd door intriges.   We houden jullie zéker op de hoogte !

Verslag van de Nationale Vakbeurs Bakkers vs Slagers – Dag 2

Laat ons zeggen dat op de Nationale vakbeurs voor bakkers vs beenhouwers alles goed loopt, maar er gebeuren – in de rand van ons evenement – toch wel héél vreemde dingen en we kunnen er niet omheen om daar toch verslag van te geven…

Terwijl de schlagers hier door de ruimtes knallen begon de dag niet zo goed.  

Deze ochtend was een bezoek gepland van Albertus, de Michelin-inspecteur die een ‘sterre’ mocht komen toekennen.    Er was hiervoor grote concurrentie tussen Wesley, de hotdog-verkoper en Borus, de braadworstenverkoper.   Maar owee!  Toen Albertus zijn ster wilde uitreiken aan Wesley, bleek de sterre verdwenen!  

Als bij toeval kwam Ling Ling Colnille, de Japanse gelukskoekjesverkoper, langs.  Die zag het ontstellend gezicht van Albertus en gaf hem als troost een gelukskoekje met de – als bij wonder – toepasselijke spreuk ‘Ben je op zoek naar iets , kijk dan eerst in je dichte omgeving’. 

Dat bleek inderdaad dé oplossing want de verongelijkte Michelin-inspecteur zag plots in het publiek onze onvervalste Sterre Dessein, die hij prompt aan de winnaar Wesley heeft geschonken.  
We houden u uiteraard op de hoogte of er tussen de winnaar en zijn sterre iets mag beginnen bloeien….

Tijdens de dagelijkse wandeling van Georgetje – toevallig vergezeld van haar dochter Robin, die in de koksschool school loopt – liep helaas ook een wiel af: toen Robin van de uitbaatster van een foodtruck enkele prachtige messen mocht overkopen, verzette Georgetje zich hier – ter bescherming van haar lieve eendjes – erg tegen, waardoor de moeder-dochterrelatie ook zwaar verstoord is, hopelijk komt dit nog goed.

En de dag was nog niet voorbij want… beenhouwer Jules werd net gesignaleerd…. MET RODE KUSSEN IN ZIJN NEK!!   Stel je voor !!  Liefdesbrief, kussen, ….

Maar het ergste moest nog komen!  Gisteren ontstond een grote ruzie tussen bakkerin Julia en haar assistent B.a.S. waardoor B.a.S. werd ontslagen !

Wat zullen we hier in godsnaam nog meemaken ??

Verslag van de Nationale Vakbeurs Bakkers vs Slagers – dag 1

Hierbij bezorgen wij u een verslag van de bijna-afgelopen eerste dag van onze vakbeurs.  Deze is – ondanks de warme temperaturen die we moesten trotseren – goed verlopen, hoewel…

Nadat alle deelnemers waren gearriveerd én hun kamer hadden gevonden begon de dag met de voorstelling van enkele belangrijke personen: wij mochten namelijk ook diverse belangrijke functionarissen verwelkomen en deze werden uiteraard aan onze deelnemers voorgesteld.

Daarna begonnen de eerste specialisatie-ateliers waar onze bakkers/beenhouwers zelf een keuze voor hadden gemaakt.    Deze ateliers werden talrijk en enthousiast bijgewoond, de sprekers waren zeer tevreden met dit verloop.

Na de middag werd het tijd voor wat ontspanning: alweer naar eigen keuze konden onze bakkers/beenhouwers deelnemen aan diverse workshops.   We hadden doelbewust het aanbod opengesteld voor zowel de bakkers als de beenhouwers, want hoewel de beide ambachten erg aanvullend op mekaar kunnen zijn (wij denken aan hotdogs, pita’s, croque monsieurs, en smossen,… ), worden we helaas al eeuwenlang geconfronteerd met een haat/liefde-verhouding die beide ambachten maar niet willen doorbreken.  

De dag eindigde ondanks alles toch wat in mineur: zowel de bakkerij van bakkerin Julia, als de beenhouwerij van beenhouwers Yves en Jules kregen een controlebezoek van agenten van de voedselcommissie.  De bakkerij bleek niet te voldoen aan alle richtlijnen van het voedselagentschap, bakkerin Julia kwam er met een waarschuwing van af.

Bij beenhouwers Yves en Jules kreeg hun bezoek echter een onverwachte afloop: bij de controle van de administratie bleek tussen de betaaldocumenten een verdwaalde liefdesbrief te zitten. 

Georgetje, die houdt van eenden, heeft – zoals altijd – alles gezien…  

Op
Meer nieuws